Всеукраїнська профспілка юристів

Міжнародний день людей з інвалідністю

Міжнародний день людей з інвалідністю
21084 ПЕРЕГЛЯДІВ

Щорічно 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів. Він був проголошений Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй (ГА ООН) 14 жовтня 1992 року. У цей день Асамблея закликала держави-члени ООН проводити заходи, спрямовані на подальшу інтеграцію інвалідів у життя суспільства.
Протягом багатьох років політика щодо інвалідів змінювалася: вона пройшла шлях від звичайного догляду за інвалідами у відповідних установах до отримання освіти дітьми-інвалідами та реабілітації осіб, які стали інвалідами вже в зрілому віці.

Міжнародний Благодійний фонд Олександра Петровського «Солідарність» піклується про інтереси людей хто опинився в складних життєвих ситуаціях і потребує соціального захисту.

У сучасному динамічному світі часом буває непросто навіть здоровим людям. Вимушене існування в житті суспільства, орієнтованого на людей з необмеженими можливостями, часто створює безліч труднощів.
Люди з обмеженими можливостями непропорційно сильно страждають від медичних, соціальних і економічних наслідків глобальної пандемії COVID-19. У цьому контексті Міжнародний Благодійний фонд Олександра Петровського «Солідарність» докладає всіх зусиль для забезпечення доступу інвалідів до основних послуг, включаючи негайну медичну і соціальний захист, освіту, цифрову інфраструктуру, доступну інформацію, зайнятість та інші соціально-культурні можливості, щоб люди інваліди не залишилися без уваги під час кризи і після неї.

 

Автор: МБФС админ

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео