Всеукраїнська профспілка юристів

Упродовж вихідних поліцейські Донеччини виявили майже 400 порушень карантинних обмежень

152120 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співробітники поліції спільно з іншими службами провели близько 2000 перевірок. У результаті було закрито 29 закладів, які працювали всупереч карантину «вихідного дня».
На Донеччині працюють 92 мобільні групи, які контролюють дотримання карантинних обмежень, зокрема суб’єктами господарської діяльності. Зусилля поліції зосереджені на роз’яснювальній роботі. Проте порушників, які ігнорують попередження та не виконують протиепідемічні вимоги, притягують до відповідальності.
У результаті рейдів поліцейські задокументували 399 правопорушень. 62 протоколи складено відносно керівників закладів, які порушили карантин «вихідного дня». У відношенні осіб, які відмовлялися носити маску у громадських будівлях і транспорті, винесено 337 постанов.
Так, у суботу в Маріуполі поліція припинила діяльність розважального закладу, який приймав відвідувачів усупереч карантину «вихідного дня». Відносно керівників закладу працівники Центрального відділу поліції склали адміністративний протокол, розмір штрафних санкцій визначить суд.
Нагадуємо, що за порушення карантинних обмежень для посадових осіб закладів передбачено покарання у вигляді штрафу від 34 до 170 тисяч гривень.
З початку карантину на суб’єктів господарювання складено 2048 адміністративних протоколів за ч.1 ст. 44-3 КУпАП (порушення правил карантину людей).
За чотири доби карантину «вихідного дня» винесено 1 039 постанов за ч. 2 ст. 443 КУпАП (Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту). Накладено 176 630 гривень штрафів.
Поліція закликає дотримуватися карантинних обмежень та не наражати на небезпеку себе та оточуючих.

Відділ комунікації
поліції Донецької області

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео