Всеукраїнська профспілка юристів

Найбільше лавандове поле в Україні

Найбільше лавандове поле в Україні
144177 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найбільше лавандове поле в Україні планується посадити на Буковині.


Голова Хотинської ОТГ Андрій Дранчук розповідає, що лавандове поле та завод, який виготовлятиме лавандову олію висадять у Хотинському районі.

Лаванда – багаторічне насадження, яке великих зусиль у догляді не потребує. За словами спеціалістів, середня врожайність рослини приблизно 65-70 центнерів з гектара, з яких до 100 кілограмів можна отримати ефірної олії. Наголошується, що з урожаю можна мати великий прибуток .
Андрій Дранчук розповідає: «У селі Білівці плануємо посадити п’ять гектарів лаванди. Такої великої площі цієї культури в Україні немає . Хочемо побудувати переробний завод, який виготовлятиме лавандову олію, яка користується великим попитом у парфюмерній промисловості та при виготовлені ліків. Вартість цього проєкту – 10, 5 мільйона гривень».


Насіння лаванди закупили в Болгарії та на Закарпатті.
Повідомляється, що архітектурну концепцію проєкту вже розробили спеціалісти з Німеччини. Підприємство буде розміщене в садибі колишнього поміщика, при якому буде побудований навіть готель. Місцевий фермер Володимир Дубчак також активно займається розробкою проєкту.


На даний момент проєкт знаходиться на розгляді в Державному фонді регіонального розвитку.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео