Всеукраїнська профспілка юристів

Не менше 200 метрів: суд заборонив кривднику наближатися до цивільної дружини

Не менше 200 метрів: суд заборонив кривднику наближатися до цивільної дружини
63822 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Маючи власне житло, доводиться шукати ночівлю по знайомих, з острахом ходити по вулиці та боятися, що кривдник прийде на роботу та в черговий раз влаштує скандал» - з такою історією до Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась мешканка Миколаївщини, яка вже тривалий час потерпає від агресії цивільного чоловіка. Для захисту прав у суді жінці було призначено начальницю відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Вікторію Пазурчик.
Клієнтка розповіла, що вже 6 років проживала спільно з цивільним чоловіком у квартирі, яка належить їй на праві спільної власності з її мамою. Але останні три роки її чоловік зловживає спиртними напоями, систематично чинить відносно неї домашнє насильство, що проявляється у вигляді словесних образ, агресивного поводження, нецензурної лайки, погроз фізичною розправою, б`є її, а також постійно псує майно, що знаходиться в квартирі. Вона неодноразово зверталася за захистом до правоохоронних органів, втім на поведінку кривдника це не вплинуло, він продовжував вчиняти відносно неї фізичне та психологічне насильство, внаслідок чого вона не могла спокійно перебувати навіть у себе вдома, боялася ходити вулицями міста.
Вивчивши матеріали справи, Вікторія Пазурчик склала заяву до суду про видачу обмежувального припису відносно цивільного чоловіка клієнтки. За результатом розгляду справи суд заяву задовольнив та видав обмежувальний припис, на максимальний термін у 6 місяців, яким заборонив кривднику наближатись до цивільної дружини, а також до місця проживання та інших місць частого відвідування жінки менше ніж за 200 метрів. Крім цього, кривднику заборонено вести листування, телефонні розмови з жінкою або контактувати через інші засоби зв`язку особисто і через третіх осіб.


З повним текстом судового рішення можна ознайомитися за посиланням https://reyestr.court.gov.ua/Review/92803827

 

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео