Всеукраїнська профспілка юристів

У Тернівці підприємець заробив на постачанні м`яса для навчальних закладів майже 70 тисяч гривень

У Тернівці підприємець заробив на постачанні м`яса для навчальних закладів майже 70 тисяч гривень
61265 ПЕРЕГЛЯДІВ

Постачальник збільшив ціну на продукт шляхом зменшення його кількості. І замість 18 тисяч кг м’яса на загальну суму понад 748 тисяч гривень поставив 16 тисяч кг, повідомляє пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

За втручання прокуратури додаткові угоди до договору між Тернівською міською радою та підприємцем визнано недійсними, а бізнесмена зобов`язали сплатити державі безпідставно отримані кошти.

За даними слідства, договір про закупівлю м’яса для загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів Тернівки був укладений ще в лютому 2019 року між відділом освіти міської ради та місцевим підприємцем.

«Через деякий час постачальник уклав із замовником додаткові угоди, якими без належного документального обґрунтування збільшив ціну за одиницю товару шляхом зменшення його кількості, — зазначають у прокуратурі — Так, замість 18 тисяч кг м’яса на загальну суму понад 748 тис грн підприємець поставив 16 тисяч кг».

«Заощаджені» 70 тисяч гривень постачальник поклав у кишеню, а школи та дитячі садки не отримали потрібну кількість важливого у дитячому харчуванні продукту. Наразі підприємцю доведеться повернути гроші державі.



Теги: підприємець,прокуратура,Тернівка,харчування,навчальні заклади

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео