Всеукраїнська профспілка юристів

У Дніпрі відновлюють пляж на житловому масиві «Червоний Камінь»

У Дніпрі відновлюють пляж на житловому масиві «Червоний Камінь»
35269 ПЕРЕГЛЯДІВ

Триває розчистка водойми — тільки за тиждень знищено 7 гектарів рослинності. Роботи ведуться за допомогою машини-амфібії. Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської облради.

Відновити популярний колись пляж біля монумента 152-ї дивізії давно мріяли мешканці житломасиву «Червоний Камінь». Хоча у минулі роки тут відпочивали й жителі сусідніх житлових масивів — Покровського та Паруса. Отримавши цього року велику кількість звернень від містян, обласна комісія з моніторингу стану водойм провела забір води на лабораторні аналізи та виконала експрес-тест якості. За результатами досліджень фізико-хімічні параметри води перебувають у нормі, а головна проблема цієї частини заливу — рясне цвітіння та невелика глибина.

Як повідомляють у облраді, після розчистки, яка наразі триває, будуть проведені повторні аналізи якості води, а у вересні — зариблення водойми.

Розчисткою займається машина-амфібія Truxor, яка має унікальні можливості для роботи в природоохоронних зонах. За тиждень вона скосила близько 7 гектарів рослинності, що заважала течії. Працювати доводиться дуже обережно, аби не зруйнувати гнізда птахів.

Теги: розчистили,машина-амфібія, Дніпро,ріка Дніпро,пляж

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео