Всеукраїнська профспілка юристів

Мешканці військових містечок на Дніпропетровщині нарешті будуть з водою

Мешканці військових містечок на Дніпропетровщині нарешті будуть з водою
49914 ПЕРЕГЛЯДІВ

Завершується будівництво нового 15-кілометрового водогону у Новомосковському районі, який забезпечить централізованим водопостачанням 30 тис мешканців. Зокрема, вперше повністю буде забезпечене водою село Орлівщина, а також військові містечка Черкаське та Гвардійське.

Як повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства Дніпропетровської ОДА Андрій Коломоєць, мешканці Черкаського та Гвардійського потерпали через постійні перебої з водою, оскільки наявний водогін був збудований ще у 60-ті роки минулого століття. Його реконструкція потребувала б значних коштів, значно дешевше було збудувати новий 15-кілометровий водогін. Про що й було ухвалено відповідне рішення.

«Реалізація проєкту стартувала навесні. На сьогодні вже виконали понад 90% всіх робіт», — зазначив чиновник.

Труби прокладають від райцентру до військових містечок, через Орлівщину. Там роблять додаткову 7-кілометрову розв’язку. Залишилися останні пів кілометра. Вперше село буде повністю забезпечене водою. Старий водогін доставляв воду лише до окремих частин населеного пункту.

Після прокладання труб проведуть пуско-налагоджувальні роботи. Вже завершують будівництво насосної станції та резервуарів чистої води.
Проєкт реалізують обласним та державним коштом.

Теги: водогін,Черкаське,Гвардійське, Дніпропетровщина,централізоване водопостачання

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео