Всеукраїнська профспілка юристів

Арутюнян Еміль Карленович: меценат протягом багатьох років стоїть на сторожі духовності та безпеки України

Арутюнян Еміль Карленович: меценат протягом багатьох років стоїть на сторожі духовності та безпеки України
63137 ПЕРЕГЛЯДІВ


Успішний український підприємець і відомий меценат Еміль Арутюнян регулярно займається благодійною діяльністю своєму рідному Дніпрі та області. Результати його благочинної діяльності на собі відчули вже сотні людей різних соціальних та вікових категорій. Його діяльність не обмежується лише допомогою сиротам чи людям з особливими можливостями. Еміль Карленович тримає руку на пульсі постійно і надає свою допомогу там, де вона необхідна. У цьому він активно співпрацює зі своїм постійним партнером з меценатської діяльності Олександром Володимировичем Петровським.

Арутюнян Еміль Карленович і підтримка військових ООС


З 2014 року в українському суспільстві з’явилися нові нагальні проблеми: разом з агресією Росії на сході держави виникла потреба підтримувати непідготовлену українську армію. Разом з іншими меценатами і волонтерами, у тому числі Олександром Петровським і очолюваним ним Фондом «Солідарність», Еміль Арутюнян надавав посильну допомогу армії: з 2014 року до наших днів бійцям на фронт надсилають машини з провізією, побутовою хімією та засобами особистої гігієни.
Розуміючи, наскільки важливою є духовність на фронті, і Еміль Карленович, і Олександр Володимирович активно підтримували діяльність військових капеланів. Коли нещодавно відбувся масовий з’їзд військових священиків УПЦ Київського Патріархату, обидва меценати взяли активну участь у цій події – завдяки своїм заслугам вони були запрошені як почесні гості події. Як розповіли організатори, саме з Дніпровської єпархії на фронті працює найбільша кількість капеланів. Це, як вважають, невипадково – у тому числі завдяки активній меценатській та волонтерській підтримці Українська Православна церква у регіоні дуже сильна і прогресивна.
Безпосередньо допомогу військовим у якості продуктів харчування, засобів догляду за собою та інших базових потреб. Фонд «Солідарність» спільно з Емілем Карленовичем регулярно сприяють підвищенню рівня життя ветеранів ООС та родин військових, особливо тих, які загинули, захищаючи Україну. Окрема галузь діяльності Еміля Арутюняна – допомога бійцям, які отримали поранення на фронті. Більшість з військових Дніпропетровщини отримують лікування в обласній клінічній лікарні імені Мечникова. Тому меценати надають велике значення покращенню її технічного оснащення. Протягом останніх років цей медичний заклад кілька разів отримував сучасну апаратуру, спеціалізовані меблі та медикаменти, які потрібні для пришвидшення процесу лікування поранених і хворих. Частково завдяки допомозі відповідальних підприємців і волонтерів більша частина військових повертаються до військових дій або, якщо це неможливо, но свого звичайного життя.

Арутюнян Еміль Карленович і допомога УПЦ на Дніпропетровщині


Духовність та ідеї захисту батьківщини дуже тісно пов’язані.

Тому такою важливою для Еміля Карленовича та його однодумців є посилення позицій Української Православної церкви у рідному регіоні.


Саме Еміль Арутюнян сумісно з Фондом «Солідарність» свого часу доклав чимало зусиль, аби у Дніпрі з’явилися Храм Різдва Пресвятої Богородиці, Храм на честь Ікони Божої матері «Несподівана радість» та Храм Святого Григора Лусаворича Вірменської Апостольської Церкви, яка стала однією з найбільших храмів у Східній Європі. Зараз, коли всі перераховані храми працюють і кожного дня приймають чимало вірян, меценати завжди є проханими і бажаними гостями у них. Вони завжди беруть участь у релігійних святах, долучаються до громади і за необхідності надають потрібну допомогу. Зусилля меценатів високо оцінені представниками ПЦУ – свідченням цьому велика кількість нагород та відзнак.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео