Всеукраїнська профспілка юристів

Еміль Карленович Арутюнян: взяв участь в урочистостях з нагоди 25-річчя Дніпровської єпархії та 10-ліття архієрейської хіротонії єпископа Симеона

Еміль Карленович Арутюнян: взяв участь в урочистостях з нагоди 25-річчя Дніпровської єпархії та 10-ліття архієрейської хіротонії єпископа Симеона
54561 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно у духовному житті Дніпра відбулася важлива подія: 25-річчя Дніпровської єпархії та 10-ліття архиєрейської хіротонії єпископа Дніпровського і Криворізького Симеона. До цього подвійного свята приурочили спеціальне богослужіння, куди запросили вірян, а також найважливіших для українського православ’я духовних та світських осіб. В урочистостях взяв участь у тому числі відомий дніпровський меценат Еміль Арутюнян, який протягом багатьох років сприяв розвитку та популяризації Української Православної церкви на Дніпропетровщині.

Еміль Карленович Арутюнян: Велика релігійна подія у Дніпрі


Не так давно увага всіх віруючих у Дніпрі були прикута до важливої події: відзначалося подвійне свято - 25-річчя Дніпровської єпархії та 10-ліття архиєрейської хіротонії єпископа Дніпровського і Криворізького Симеона. З цієї нагоди були проведені спеціальні урочистості, на які запрошені духовні та світські особи. Святкування розпочалося з приуроченого до нього богослужіння, яке провів дуже важливий гість - Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Предстоятель Української православної церкви провів службу у єпархіальному храмі ікони Божої Матері «Несподівана Радість». Вже з самого ранку у церкві зібралося чимало людей, як простих віруючих, так і високопоставлених церковників, представників місцевої влади. Серед запрошених були і місцеві підприємці та меценати Еміль Арутюнян та Олександр Петровський, які протягом багатьох років активно сприяли відродженню та розвитку Української православної церкви на своїй малій батьківщині. Відвідали цю подію високопоставлені представники з різних парафій Дніпропетровської області і всієї України – загалом з 10 областей. Крім духовенства і звичайних прихожан святкування відвідали військові ООС, ветерани бойових дій на Сході та члени родин загиблих бійців.
Оскільки бажаючих побувати на урочистій службі було дуже багато, всі охочі змогли послухати і подивитися ззовні церкви – вона транслювалася у режимі реального часу. Завершилося свято у Дніпровському театрі імені Т. Шевченка. Там відбувся святковий концерт з нагоди урочистої події, протягом якого було оголошено, що вийшов указ про підвищення єпископа Симеона до сану архієпископа.
Після закінчення служби виступив Митрополит Епіфаній, який висловив подяку єпископу Симеону за розбудову православної церкви та десятирічну службу на цій ниві. Предстоятель Православної Церкви України відзначив, що протягом останніх років Дніпровська єпархія стала однією з найкращих і зразкових в Україні. Звісно, за словами Епіфанія, такий прогрес був би неможливий без постійної підтримки і допомоги меценатів. Окремо він відзначив Еміля Карленовича та Олександра Володимировича. Підприємці отримали почесні відзнаки з рук самого митрополита Епіфанія.

Меценатська діяльність Арутюняна Еміля Карленовича на користь православ’я на Дніпропетровщині


Разом з Олександром Петровським та заснованим ним Міжнародним благодійним фондом «Солідарність» Еміль Арутюнян зробив чимало добрих справ на ниві православ’я.

Серед найбільш важливих вчинків – матеріальна та інформаційна підтримка церков, що тільки будують, реконструюють та відновлюють. Своєю допомогою меценати пришвидшили відкриття кількох храмів на рідній Дніпропетровщині.
Еміль Арутюнян, так само як і Олександр Петровський, регулярно беруть участь в урочистих подіях, пов’язаних з православ’ям, та сприяють поширенню духовності у широких масах населення. Допомогу церквам та релігії вони поєднують з добрими справами на ниві допомозі дітям, незахищеним категоріям населення та військовим ООС.

Теги: Еміль Карленович Арутюнян

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео