Всеукраїнська профспілка юристів

Еміль Арутюнян: дніпровський меценат регулярно допомагає дітям, що опинилися у складних соціальних обставинах

Еміль Арутюнян: дніпровський меценат регулярно допомагає дітям, що опинилися у складних соціальних обставинах
67294 ПЕРЕГЛЯДІВ

Допомога дітям з малозабезпечених родин та соціальних центрів, а також з дитячих будинків-інтернатів є дуже важливою справою. Серед дніпровських меценатів і волонтерів окремо відзначаються такі підприємці та соціальні діячі, як Еміль Арутюнян та Олександр Петровський. Вони регулярно надають таким установам матеріальну допомогу, забезпечуючи дітей якісними продуктами харчування, навчальними матеріалами або покращуючи їхні умови проживання та навчання. Крім того, меценати надають дітям, що часто позбавлені соціалізації, потрібні знання про їхні права, обов’язки та правила існування у дорослому соціумі.

Еміль Карленович Арутюнян: Допомога дітям у соціальному центрі «Добре вдома»


Соціальний центр «Добре вдома» - важлива установа, де постійно або тимчасово перебувають діти, які з якихось причин не можуть виховуватися у своїх біологічних родинах. Окремі вихованці центру повертаються у свої сім’ї, для чого працівники установи та соціальні робітники докладають чимало зусиль. Тут також тимчасово живуть діти, які з певних причин не можуть повернутися до своїх рідних батьків, тому спеціалісти центру роблять все необхідне для їхнього влаштування у сімейні форми виховання, знаходять новий комфортний дім. Ще одна категорія підопічних Центру – ті, що мають інвалідність і діти з особливими потребами.
Незалежно від того, з якої причини вихованці соціального центру потрапили до цієї установи, всім їм надається максимум уваги та любові. Однак державні виховні заклади не можуть забезпечити повноцінне забезпечення таких категорій громадян. Тому на допомогу приходять меценати і волонтери. Вони допомагають їм не лише матеріально, але й проводять корисні і цікаві зустрічі, уроки на конкретні теми, що дозволять підростаючому поколінню незважаючи на брак уваги батьків стати повноцінними і достойними членами суспільства.
Представники фонду «Солідарність» на чолі з Олександром Петровським регулярно надають закладу різноманітну допомогу, залучаючи до доброї справи інших меценатів і волонтерів. Один з найбільших партнерів і помічників «Солідарності» з благодійності – дніпровський підприємець Еміль Арутюнян. Спільно вони організовують поставку до соціального центру продуктів харчування, нових меблів для навчання та відпочинку вихованців, організовують проведення корисних лекцій і майстер-класів. Нещодавно сумісно з Головним територіальним управлінням юстиції Дніпропетровської області дітям було проведено цікавий і дуже корисний проект, що передбачав роз’яснення їхніх прав і обов’язків. Заняття мало ігровий характер, однак протягом зустрічі вихованці закладу отримали детальну інформацію про те, які саме громадянські права вони мають та куди вони мають звертатися у випадку їх порушення. Як зауважили меценати та спеціалісти, які проводили заняття, завдяки подібним зустрічам діти стануть юридично грамотними повноцінними членами суспільства.

Еміль Карленович Арутюнян: підростаюче покоління заслуговує на постійну увагу


Цей проект – не єдиний, де Еміль Арутюнян та фонд «Солідарність» роблять важливі і безкорисливі справи. Майже всі дитячі будинки та інтернати у Дніпропетровській області регулярно відчувають на собі турботу мецената.

Еміль Арутюнян свого часу зробив комплексний ремонт у Придніпровському будинку маляти.

Після цього установа для найменших малюків регулярно отримує допомогу від підприємця: медикаменти, харчування для малят та підгузки постійно надходять за адресою будинку від самого Еміля Карленовича та Фонду «Солідарність». Ця плідна робота з кожним роком розширюється і стає повчальною традицією та прикладом відповідального підприємництва.

Теги: Еміль Карленович Арутюнян,Арутюнян Еміль Карленович

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео