Всеукраїнська профспілка юристів

Скандальній фірмі «Лімак» видали дозвіл на проведення вибухових робіт у Дніпрі

Скандальній фірмі «Лімак» видали дозвіл на проведення вибухових робіт у Дніпрі
41965 ПЕРЕГЛЯДІВ

Фігурант багатьох кримінальних проваджень, турецька фірма «Лімак», яка займається будівництвом метро, отримала дозвіл на вибухові роботи у метрополітені. Про це йдеться у повідомленні Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області.

У документі йдеться про те, що Головне управління реєструє повідомлення про намір розпочати проведення підривних робіт на об’єктах КП «Дніпровський метрополітен».

Нагадаємо, що зовсім нещодавно «Лімак» звинувачувала обласну владу в навмисному гальмуванні будівництва метро у Дніпрі і навіть відвертому саботажі. Нібито останні не надали дозвільні документи на проведення вибухових робіт, а без них подальше будівництво тунелів стало неможливе.

Натомість, представники обласної влади аргументують це тим, що у «Лімака», начебто, відсутні якісь чотири дуже важливі документи. Про це заявив директор КП «Дніпровський метрополітен».

Тим часом, будівництву метро заважає ще одна проблема — підземні води. Часті опади, які йшли останні декілька місяців, тільки погіршили ситуацію. Велика кількість води вимила грунт під дорожнім покриттям і центральний проспект Яворницького почав йти під землю.

Активісти ж занепокоєні тим, що підривніі роботи, які збирається проводити скандальна фірма «Лімак», можуть призвести до тотальних наслідків, а більше частина центрального району піде під землю.

«Це такий устрій природи - вона завжди заповнює порожнину. І рано чи пізно вона цю порожнину заповнить. Тобто це може бути така ж катастрофа, що сталася на Тополі у дев'яностих роках. Просто це все згине в одну ніч», — про це наголосила екологиня Тетяна Лампіка у програмі «Точка дотику».

Нагадаємо: за майже 4 роки будівництва метро у місті Дніпрі пройдено усього 76 метрів горизонтальної проходки. Це біля 1% від плану. Загалом потрібно подолати 8 кілометрів, аби побудувати тунелі від станції Вокзальної до Музейної.

Теги: метро,підривні роботи, Дніпро,Лімак,дозвіл

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео