Всеукраїнська профспілка юристів

На Дніпропетровщині судитимуть злочинців, що перепродавали газ для населення через АЗС

На Дніпропетровщині судитимуть злочинців, що перепродавали газ для населення через АЗС
65078 ПЕРЕГЛЯДІВ

Паливо, передбачене для потреб мешканців негазифікованих районів, реалізовували незаконно та за ринковими цінами. Сума збитків, завданих державі, становить майже 5 мільйонів гривень. Таку інформацію надає пресслужба ГУ Нацполіції України.

Комерційну структуру, яка б мала отримувати скраплений газ для потреб населення через спеціалізовані аукціони, створили шестеро мешканців Дніпра. Розрахунок був простий: ділки подавали до органів місцевого самоврядування підроблені списки звернень громадян негазифікованих районів не тільки Дніпропетровської, а й Запорізької та Миколаївської областей. Буцімто люди самі звернулися до їхньої компанії про потребу у газі, вони ж, у свою чергу, зобов`язуються надати їм паливо. Насправді ж скраплений газ, придбаний за ціною для потреб населення, бізнесмени продавали через мережу підпільних АЗС, звісно, вже за ринковими цінами.

«Аби приховати свою злочинну діяльність, вони вносили частину коштів, начебто отриманих від споживачів, на рахунки комерційної структури, — повідомляють у Нацполіції. — Проте виявилося, що ці споживачі, мешканці негазифікованих районів трьох областей, взагалі не отримували скраплений газ для своїх побутових потреб».

Злочинці, що завдали державі збитків на 4,7 млн грн, у найближчий час постануть перед судом. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Теги: скраплений газ ,перепродавали, Дніпропетровщина,злочинці,збитки

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео