Всеукраїнська профспілка юристів

У Дніпрі виявили нелегальну автостанцію

У Дніпрі виявили нелегальну автостанцію
68597 ПЕРЕГЛЯДІВ

На території звичайної «розливайки» на Космічному майдані розмістилися міні-зал очікування, каса продажу квитків та реклама «туристичних напрямків». Автобуси звідси відправлялися у бік Азовського моря. Та наразі слідчі збирають усі документи, аби вирішити долю нелегальної фірми. Рейди з виявлення тіньових перевізників проходять у рамках Всеукраїнської операції, яка розпочалася 15 червня.

Придбати квиток, наприклад, до Кирилівки можна на сайті або за готівку просто на пивній касі. Далі маршрутка підбирає пасажирів на зупинці поруч із кіоском. Щоправда, після допису голови профспілки автомобілістів та перевізників Михайла Тонконогого у соцмережі та запрошення журналістів до імпровізованої автостанції плакати-оголошення зникли зі стін.

«Але функціонування нелегальної каси та нелегальної автостанції тут поки що не припиняється, попри те, що ці плакати були зняті», — каже Михайло Тонконогий.

Тутешня продавчиня наявність нелегального залу очікування у наливайці категорично заперечила та відмовилася відповідати на запитання ЗМІ.

У рамках операції «Перевізник» патрульні проводять рейди щотижня.

«На сьогодні вже перевірили 1200 транспортних засобів, виявили 470 порушень, серед яких і випадки порушення правил перевезень під час карантинних обмежень», — повідомила речниця патрульної поліції Дніпра Людмила Копиленко.

У нелегальних фірм зазвичай є ліцензія на нерегулярні перевезення, а механік та медик — лише за документами, розповідає Михайло Тонконогий. Тіньові перевізники «вбивають» офіційних, дуже страждають харківський, полтавський та внутрішньообласні напрямки.

«На Запорізькому напрямку близько 20 відправлень відбувається щодня у нелегального перевізника, а легального довели до того, що з 27 відправлень залишилось 5-6 на добу», — продовжує Михайло.

Попит на неофіційні послуги великий, адже тут квитки часто дешевші, бо ані податків, ані страхування, ані станційного збору такі підприємства не сплачують. Зі свого боку страхові фірми відмовляються робити виплати, якщо виявили, що перевезення відбувалися з порушеннями. Припинити цю незаконну діяльність досить складно, каже Михайло. Адже законодавство виписане таким чином, що отримати ліцензію на пасажирські перевезення просто, а от позбавити її дуже складно.

Теги: нелегальні перевезення, Дніпро,автостанція,рейд

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео