Всеукраїнська профспілка юристів

У Дніпрі тестують нові адресні таблички для багатоквартирних будинків

У Дніпрі тестують нові адресні таблички для багатоквартирних будинків
52137 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наразі це тимчасові покажчики, які потім буде змінено на більш довговічні. Пілотне тестування розпочали з багатоповерхівки на вулиці Шолохова. Про це йдеться у повідомленні головного художника Дніпра Сергій Білопольського на його сторінці в соцмережі.

Розроблена концепція розміщення адресних табличок на багатоквартирних будинках за єдиним зразком почала втілюватися у життя. На будинку по вул. Шолохова, 29 розмістили понад 30 табличок. Асоціація ОСББ житломасиву Ломівський та ЖБК «Наше Лівобережжя» самі проявили ініціативу, аби всі адресні покажчики на їхньому масиві відповідали вимогам міста та були оформлені в одній стилістиці. Від існуючих нові покажчики відрізняються розміром та форматом.

«Багатоквартирним будинкам недостатньо покажчиків лише з назвою вулиці та номером будинку на розі, — зазначає головний художник міста. — Тому ми підготували їх у різних форматах та додали номери під’їздів та квартир, щоб допомогти орієнтуватися машинам екстрених служб, таксистам та кур’єрам».

Треба зазначити, що ці 30 табличок — тимчасові, адже виготовлені з нетривких матеріалів. Після тестування вони мають бути змінені на більш довговічні.

Наразі команда дизайнерів збирає зворотній зв’язок щодо читабельності та допомоги в навігації, перевіряє, чи будуть покажчики помітними та зрозумілими всім користувачам. Потім підготує правила розміщення покажчиків та технічні умови, за якими їх будуть виготовляти. А вже після того, як їх буде розглянуто та прийнято офіційним рішенням, усі будинки зможуть замовити собі нові адресні покажчики.

Теги: адресні покажчики, Дніпро,вулиця Шолохова,тестування,адресні таблички

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео