Всеукраїнська профспілка юристів

У Дніпрі розпочалися змагання з кінного спорту

У Дніпрі розпочалися змагання з кінного спорту
27279 ПЕРЕГЛЯДІВ

Близько 60 учасників від 12 до 21 року впродовж чотирьох днів змагатимуться в конкурі, виїздці, а також у довільній програмі. У Дніпрі стартував Відкритий чемпіонат міста з кінного спорту серед юніорів, юнаків та дітей.

Спеціалісти та поціновувачі кінного спорту кажуть, виїздка — це справжній танок вершника та коня. 18-річна Карина Журавльова зізнається, «станцювала» вдало, виборовши «срібло». За що вдячна своєму партнеру та ровеснику жеребцю Хатобу.

«Сьогодні у нього гарний настрій. Хатоб вирішив постаратися для мене», — каже призерка змагань.

Дівчина — багаторазова чемпіонка міських змагань. Наразі Карина прагне завоювати національне «золото» та взяти участь у міжнародних стартах. Розповідає, коней любила з дитинства, а про медалі навіть не мріяла.

«Коли я в перший раз у парку в чотири роки сіла на конячку, я зрозуміла, що я хочу з ними пов'язати своє життя. Довго просила батьків, років сім, напевно, поки мене нарешті віддали. Здійснилася моя мрія! Але я не очікувала, що потраплю у великий спорт. Мені хотілося просто доглядати за кіньми, ходити з ними кататися», — зізнається Карина.

Директор спортивної школи, на базі якої відбуваються змагання, каже, вимушена пауза, пов’язана із загальнонаціональним карантином, дуже схвилювала його вихованців, які не мали змоги тренуватися. На щастя, чемпіонат міста, який зазвичай проходить навесні, все ж вдалося організувати. Адже для більшості юних спортсменів ці старти є головними в сезоні.

«У нас діти займаються безкоштовно. Однак виїхати на якісь сторонні змагання матеріально дуже важко. У зв'язку з ситуацією в країні грошей особливо немає. А тут діти, нікуди не виїжджаючи, можуть виступити на змаганнях, можуть підняти свій рейтинг», — пояснює директор СДЮСШОР з кінного спорту Віктор Коновалов.

Відкритий чемпіонат Дніпра — змагання традиційні й проходять вже декілька десятків років.

«Цей старт - це перевірка! Це можливість, як кажуть, в бою спробувати коней, спробувати нові пари. Це такий старт, який дає можливість подивитися, чого досягли спортсмени за зимовий підготовчий сезон», — каже суддя міжнародної категорії Лариса Велика.

16-річна Поліна Тарасенко та її партнер Аахен впевнено перемагають у конкурі.

«У мене дуже шикарна конячка! Я була в ньому впевнена на сто відсотків. Я була впевнена, що ми виграємо, що ми будемо першими. Так воно й сталося», — зізнається переможниця змагань.

У кінному спорті школярка вже 4 роки і зазвичай виступає в триборстві. Поліна — чемпіонка країни в цьому виді змагань.

Відкритий чемпіонат міста завершиться в суботу, 18 липня, а вже у серпні в Угорщині має відбутися чемпіонат Європи. За сприятливих умов вихованці СДЮШОР Данило Коновалов та Анастасія Стадник представлятимуть Дніпро на континентальній першості в складі національної збірної.

Теги: Дніпро,кінний спорт,чемпіонат,змагання

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео