Всеукраїнська профспілка юристів

На Донеччині поліція на воді та прикордонники проводять спільні профілактичні заходи «Безпечне море»

36673 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співробітники двох обласних правоохоронних органів разом патрулюють акваторію та узбережжя Азовського моря. Все це - заради безпеки цивільного населення, збереження морських біоресурсів та надійної охорони державного кордону.
Патрулювання щодня здійснюють два катери силовиків роти поліції особливого призначення поліції Донеччини та військовослужбовців Донецького прикордонного загону.
Кампанія «Безпечне море», що триватиме з 13 до 19 липня, передбачає щоденну профілактичну роботу з громадянами, власниками і капітанами рибопромислових суден. Це - насамперед роз’яснювальна робота щодо необхідності дотримання вимог чинного законодавства у сфері промислової діяльності та з прикордонних питань.
Спільні заходи правоохоронці проводять з метою контролю за реєстрацією та дотриманням порядку виходу з місць базування плавзасобів, надання роз’яснень щодо правил вилову водних біоресурсів та не допущення порушень прикордонного режиму.
Силовикам є на що спрямовувати свою увагу – тільки протягом літнього періоду було виявлено та припинено два факти зазіхання на «червонокнижні» біоресурси – азовську шемаю та осетрів. Наразі рибалки охоче йдуть на діалог й пояснюють, що в курсі вимог чинного законодавства й неухильно їх дотримуються.

Відділ комунікації
поліції Донецької області

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео