Всеукраїнська профспілка юристів

Радикальний благоустрій: поблизу цирку у Дніпрі спиляли рідкісні блакитні ялинки

Радикальний благоустрій: поблизу цирку у Дніпрі спиляли рідкісні блакитні ялинки
9115 ПЕРЕГЛЯДІВ

Світлини зі зрубаними деревами облетіли мережу зранку 15 липня і викликали справжнє обурення у містян. Мовляв, хтось вкрай знахабнів та перетворює місто на пустелю, де немає жодного затінку.

Коли до місця події приїхали активісти, журналісти і поліція, від ялинок та «лісорубів» і сліду не було. Замість молодих дерев тут залишились самі пеньки.

Громадський активіст Артем Тарновський підозрює, всьому виною документ, який він нещодавно знайшов на сайті міської ради Дніпра. За ним, виконком надав приватній фірмі «Інтерсервісбуд» дозвіл на облаштування території, прилежній до цирку. Втім, у документі — жодної конкретики, тож тут може бути все, що завгодно.

Проте, каже вже інший громадський активіст Денис Селін, міська рада не мала жодного права дозволяти проводити якісь роботи на цій землі. Адже згідно з кадастровою картою вона належить не місту, а державі.

Хто ж зрубав дерева у середмісті приватники чи комунальники, і чи причетні до цього міські чиновники, і що наймовірніше збудують на місці зрубаних ялинок — дивіться у випуску новин на телеканалі D1 о 19.00.

Фото: Ксенія Пантюшкіна

Теги: блакитні ялинки, Дніпро,спиляли,цирк,парковки,міська рада

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео