Всеукраїнська профспілка юристів

Для українських туристів відкриті п'ять країн

Для українських туристів відкриті п'ять країн
26348 ПЕРЕГЛЯДІВ

А кожні два тижні Євросоюз переглядатиме список держав, з яких можна в'їжджати, коригуючи його відповідно до епідеміологічної ситуації в кожній країні. У переліку держав, що вже відкрили свої кордони для України, незабаром може опинитися і Грузія. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Сезон відпусток у розпалі, тож туристів цікавить, які країни відкрили для нас свої кордони. За інформацією міністра інфраструктури, наразі їх п`ять — Туреччина, Єгипет, Чорногорія, Албанія, Хорватія. У подорожах до кожної держави є свої нюанси. Наприклад, після повернення з Єгипту обов`язкова 14-денна самоізоляція, оскільки він віднесений до країн з високим рівнем інцидентності COVID-19.
А відправитися до Хорватії можливо лише за умови підтвердження бронювання готелю або гостьового житла. В`їзд до Чорногорії можливий за наявності негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, зробленого протягом останніх 48 годин.

Інші європейські кордони поки залишаються закритими для українців, але ситуація може змінитися. За інформацією Владислава Криклія, кожні 2 тижні ЄС переглядатиме список держав, з яких можливо в’їжджати. І в залежності від обставин буде частково або повністю знімати обмеження на поїздки чи знову вводити їх для конкретних країн. Так, українці мають усі шанси найближчим часом потрапити й до Грузії, якщо дозволить епідеміологічна ситуація.

Теги: кордони, туризм,українці,Криклій,Євросоюз,пандемія

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео