Всеукраїнська профспілка юристів

На Дніпропетровщині затримали іноземців, які грабували пенсіонерів

На Дніпропетровщині затримали іноземців, які грабували пенсіонерів
41199 ПЕРЕГЛЯДІВ

Члени міжрегіонального злочинного угруповання, створеного на етнічній основі, впродовж тривалого часу здійснювали свою злочинну діяльність. До складу угруповання входили 29, 37 та 39- річні чоловіки, які проживали у Кривому Розі. На сьогодні встановлена їхня причетність до скоєння близько десятка розбійних нападів на території Дніпропетровської, Кіровоградської та інших областей.

Як повідомляє пресслужба ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області, жертвами розбійників зазвичай ставали люди похилого віку. Черговий напад був здійснений в ніч з 26 на 27 червня. Віджавши пластикове вікно, чоловіки залізли до будинку та напали з ножем на 78-річного чоловіка та 81-річну жінку. Потім зв’язали їх та заволоділи грошима, цінними речами та автомобілем потерпілих.

Втім, далеко втекти зі здобутим зловмисникам не вдалося. Вони були затримані співробітниками кримінальної поліції Дніпропетровської та Кіровоградської областей та ДКР спільно зі спецпризначенцями КОРД. Затримані — громадяни іншої держави та мають посвідку на постійне проживання на території України. У зловмисників вилучили викрадене майно.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (розбій ) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу. Їм загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Теги: розбійний напад,пенсіонери,зловмисники,іноземці,Дніпропетровщина,затримали

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео