Всеукраїнська профспілка юристів

Поліцейські Дніпропетровщини перекрили канал поставки наркотиків з Одеської області

Поліцейські Дніпропетровщини перекрили канал поставки наркотиків з Одеської області
28530 ПЕРЕГЛЯДІВ

Викрито медичних співробітниць Одеського протитуберкульозного диспансеру. Головна лікарка та медсестри незаконно видавали препарати людям, які не мали медичних показань та підстав для їх отримання. Про це йдеться у повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області.

«Розмотувати» цей клубок правоохоронці почали ще восени, коли у жовтні минулого року у Дніпрі поліцейські виявили в автомобілі місцевого жителя понад 500 пігулок наркотичних препаратів. Як встановили слідчі, наркотики чоловік отримав у Одесі в рамках програми замісної підтримуючої терапії для хворих з опіоїдною залежністю. От тільки в ході розслідування з’ясувалося, що препарати були придбані незаконно.

Було встановлено, що забезпечують поставки співробітники Одеського протитуберкульозного диспансеру. Під керівництвом головної лікарки медичні сестри кабінету замісної підтримуючої терапії замість того, аби безкоштовно надавати препарати пацієнтам з опіоїдною залежністю, торгували ними. Порушуючи всі встановлені правила обліку та відпуску наркотичних препаратів, медпрацівники незаконно продавали їх людям, які не мали медичних показань та підстав для отримання.

25 червня працівники управління протидії наркозлочинності ГУНП в Дніпропетровській області разом із працівниками слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області та поліцейськими управління протидії наркозлочинності Одеської області провели ряд обшуків.

«Правоохоронці вилучили понад 4,3 тисяч препаратів замісної терапії, зокрема «Метадон», «Бупренорфін» та «Еднок», — повідомляють у поліції. — Наразі всі препарати, рецептурні бланки, документація, чорнові записи та інші речові доказі вилучені. Проводиться експертиза. За її результатами буде прийнято рішення про відкриття кримінальних проваджень».

Медпрацівникам інкримінують викрадення, привласнення, вимагання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем. Незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин та порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

Теги: правоохоронці,лікарі,медсестри,препарати,наркотичні,торгівля

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео