Всеукраїнська профспілка юристів

Основну сесію ЗНО можуть перенести на серпень

Основну сесію ЗНО можуть перенести на серпень
248659 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Міністерстві освіти розглядають і варіант онлайн-проведення зовнішнього оцінювання. Але наразі такої можливості немає. Про це під час інтерв`ю одному з національних телеканалів заявила в.о. міністра освіти Любомира Мандзій.

Поки Міністерство освіти готується до проведення основної сесії ЗНО, яка запланована на 25 червня – 17 липня, у МОЗ готують параметри, яким має відповідати епідеміологічна ситуація для безпечного проведення ЗНО. Показники мають затвердити на Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 16 червня. Але вже зараз через епідеміологічну ситуацію та зростання кількості нових хворих у Міносвіти розглядають можливість перенесення ЗНО.

«Ми працюємо над тим, щоб з 25 червня по 17 липня пройшла основна сесія ЗНО. 16 червня буде засідання комісії, яка повинна затвердити показники епідеміологічної ситуації, за умов дотримання яких буде проведено ЗНО. Якщо умови не будуть відповідати показникам — ЗНО буде перенесено на серпень», — зазначила в.о. міністра освіти Любомира Мандзій під час інтерв`ю одному з національних телеканалів.

Проводяться консультації й щодо онлайн-проведення ЗНО, але наразі такої можливості немає, наголосила Мандзій.

Нагадаємо, пробне ЗНО з української мови та літератури відбулося 15 червня в онлайн-форматі через різке зростання кількості захворілих останніми днями. Сайти УЦОЯО виявилися не готовими до навантажень — учасники тестування не могли зайти до Особистого кабінету та завантажити робочі зошити. Наразі сайти працюють у нормальному режимі, вже понад 100 тисяч учасників завантажили тестові зошити і бланки відповідей, а 50 тисяч — виконали тестові завдання. Ті, хто не зміг зареєструватися 15 червня, можуть зробити це до 18.00 19 червня. 17 червня відбудеться пробне ЗНО з усіх інших обраних предметів.

Усі кошти, витрачені на участь у пробному ЗНО, будуть повернені протягом одного-двох місяців.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео