Всеукраїнська профспілка юристів

Ув’язненим Дніпровського СІЗО потрібні вакцини від кору

Ув’язненим Дніпровського СІЗО потрібні вакцини від кору
257910 ПЕРЕГЛЯДІВ

1800 доз вакцини від кору просять надати для пенітенціарного закладу чиновників Дніпропетровської ОДА. Щоб ліквідувати спалах кору в СІЗО, потрібно вакцинувати 95% тих, хто там перебуває.

 

"Наразі захворіло 8 ув’язнених, - телефоном з Києва повідомила начальниця відділу превентивної медицини Центру Охорони Здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби Наталя Соліна. - Були ще затримані з високою температурою, але у них не виявили висипки, тому діагностували ГРВІ".

Оскільки СІЗО знаходиться на території Дніпра, вакцинами його забезпечуватиме міськрада. Для проведення вакцинації затриманих виділять фахівця з міської інфекційної лікарні.

Спалах кору в Кам’янській виправній колонії №34 Наталя Соліна не підтвердила. За її словами, там небезпечну інфекційну хворобу виявили у двох жінок, а спалахом вважається, якщо хворих не менше п’яти. Тому заклад на карантин поки не закрили, але обмежили спілкування з ув’язненими. Чиновниця запевнила, що ліків для захворілих вистачає, їх ізолювали і роблять все, щоб не допустити розповсюдження інфекції.

Про спалахи кору в інших пенітенціарних закладах України можна дізнатися за посиланням

Читайте також: Спалах кору в пенітенціарних закладах Дніпра і Кам’янського

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео