Всеукраїнська профспілка юристів

МОЗ відправить у регіони понад 2 тисячі упаковок препарату для лікування коронавірусу

МОЗ відправить у регіони понад 2 тисячі упаковок препарату для лікування коронавірусу
175123 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Плаквеніл» — один з кількох препаратів, що містить діючу речовину гідроксихлорохін, яку застосовують при лікуванні від коронавірусу. У п’ятницю, 3 квітня, в регіони України буде відправлено 2250 упаковок цього препарату. Про це Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив в ефірі одного з національних каналів.

«Нам передали 3 тис. упаковок препарату. 2250 будуть відправлені в регіони, а 750 залишаються в Києві - для швидкого реагування. 3 квітня буде фізично підписано договір з «УкрМедПостач», і ліки поїдуть в області» , — заявив Максим Степанов.

Чиновник зазначив, що МОЗ веде переговори з іншими компаніями щодо поставок «Плаквенілу». Наступного тижня очікується поставка цих ліків, щоб потенційно лікувати до 20 тис. пацієнтів.

У Міністерстві наголошують, наразі не існує ліків від коронавірусної хвороби COVID-19, пацієнтам надається симптоматичне лікування. Зокрема, «Плаквеніл» застосовують при важких та вкрай важких формах коронавірусної хвороби.

Будь-яке використання цього лікарського засобу у лікуванні COVID-19 вважається використанням поза зареєстрованими показаннями - off-label (тобто за відсутності такого затвердженого показання, як хвороба, спричинена COVID-19, в інструкції для медичного застосування). Препарат не рекомендовано купувати в аптеках без рецепта лікаря. Самолікування може бути небезпечним для здоров’я людей.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео