Всеукраїнська профспілка юристів

Уряд заборонив експорт гречки до 1 липня

Уряд заборонив експорт гречки до 1 липня
90782 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ситуація на ринку є стабільною, але українських аграріїв закликатимуть збільшувати посівні площі. Про це інформує пресслужба Кабінету Міністрів.

На позачерговому засіданні Уряду прийнято постанову, якою забороняється до 1 липня експортувати гречку на зовнішні ринки.

«Постановою запроваджується тимчасовий — до 1.07.2020 р. режим ліцензування та квотування експорту гречки та зерна гречки лущеного (без плодової оболонки)», — йдеться у повідомленні.

В уряді запевняють, що заборона експорту — не привід для паніки. Ситуація на українському ринку є стабільною, а улюбленої крупи українців, яка вже стала символом дефіциту та «запасів», достатньо. А заборона на експорт гречки є тимчасовим заходом, необхідним для захисту внутрішнього ринку (нагадаємо, що свої кордони для експорту гречки тимчасово закрили Білорусь, Росія та Казахстан).

Україна вестиме переговори з головними країнами-виробниками щодо зняття заборон з метою підтримання міжнародної продовольчої безпеки та відновлення нормальних умов міжнародної торгівлі. Але закликатиме аграрні підприємства збільшувати посівні площі під гречку.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео