Всеукраїнська профспілка юристів

У Дніпрі відновили арт-об'єкт на вулиці Пушкіна

У Дніпрі відновили арт-об'єкт на вулиці Пушкіна
258371 ПЕРЕГЛЯДІВ

Стіну звів у 76 році минулого століття місцевий архітектор Володимир Лобода. І з того часу її не відновлювали та не ремонтували.

Місцеві кажуть, намагались її підфарбовувати та доглядати. Спочатку тут були навіть клумби, але з часом територія стала притулком для безхатьків.

"Она была в ужаснейшем состоянии уже, эта стена. Асфальт и все тут было раскурочено. Теперь, вы сами видите, что здесь приятно ходить. Все смотрят, прохожие фотографируют", - розповідає місцева жителька Вікторія Атеньтьєва.

Повертати стіні та прилеглій території пристойний вигляд взялися архітектори та митці. За словами художниці Лізи Басай, на початку більшість сусідів не вірили, що хтось задарма почне реставрувати декоративну стіну.

"Люди думали, что мы здесь хотим сделать бизнес, поставить какой-то киоск или кафе. Иногда вызывали полицию, мне приходилось объяснять, кто мы и для чего это делаем",  - розповідає Ліза Басай.

Коли ж дізнавалися про мету проєкту — допомагали. Всю роботу, каже ініціаторка реставрації, зробили власним коштом та пожертвами:

"Основним решением была вот эта подложечка. Реставрация не подлежала обсуждению. Естественно, стену нужно было отреставрировать. А вот художественное оформление родилось из этого бетона". "Торець сусіднього будинку ми вже зробили арт-об’єктом, зробили на ньому невеликий мурал, який підкреслює цю тематику. І також підлога ця зроблена у вигляді хвиль", - додає начальниця управління з питань охорони культурної спадщини Дніпровської міськради Надія Лиштва.

Одну з рибок на монументі зробили золотою. Мовляв, тепер вона виконуватиме бажання містян.

Читайте також :Нове обличчя для Кривого Рогу. У місті стартував конкурс муралів

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео