Всеукраїнська профспілка юристів

Чоловіка, прикутого ланцюгом, бив співмешканець матері

Чоловіка, прикутого ланцюгом, бив співмешканець матері
61691 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як ми повідомляли раніше, 36-річного мешканця села Александропіль Солонянського району матір та її співмешканець тримали на ланцюзі. Правоохоронці знайшли замореного та прикутого до підлоги чоловіка в його будинку.

Чоловіка визволили да доправили до Солонянської районної лікарні. На тілі "в’язня" під час медичного огляду виявили сліди побоїв та інших тілесних ушкоджень.

"При огляді виявили численні синці, гематоми в області обличчя, волосяної частини голови. Також шрами в області грудної клітини та передньої черевної стінки", - каже лікар-анастезіолог Солонянської районної лікарні Петро Лось.

Сусіди розповідають, у чоловіка проблеми із розвитком і на люди він майже не виходив. Однак селом ширилися чутки про знущання над ним. В’язень жив разом із літньою матір’ю та її співмешканцем. Обох затримали правоохоронці, аби встановити, хто поневолив та понівечив чоловіка. Сестра ж бранця запевняє: їхня матір до побоїв не причетна.

"Брат прибігав до мене і скаржився, що матусин приймак його б’є. Те ж саме казали й люди, мовляв, він знущався і над матір’ю, і над братом", - розповідає сестра постраждалого Наталія Коломоєць.

Наталія каже, брат – інвалід. Тому щомісячно отримував соціальну допомогу – близько 1,5 тис. грн. Раніше вона сама знімала кошти з картки та віддавала матері та брату, але із появою в мами коханого грошей вони не бачать.

Нині справу про батьківську нелюбов розслідують правоохоронці.

"Чоловік знаходиться на обліку у психіатра, і, можливо, вони його тримали, щоб він не пересувався по дому чи по селищу", - прояснює речниця ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області Ганна Старчевська.

За словами речниці обласної поліції, кримінальне провадження відкрили за фактом незаконного позбавлення волі. Винному загрожує максимальне покарання до трьох років за ґратами.

Читайте також: Мати тримала на ланцюзі свого 36-річного сина

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео