Всеукраїнська профспілка юристів

У Дніпрі відбулася прем'єра вистави за участю АТОвців

У Дніпрі відбулася прем'єра вистави за участю АТОвців
174311 ПЕРЕГЛЯДІВ

Постановку, де актори грають самих себе, показали на сцені театру «Віримо». Вхід на документальну виставу був безкоштовний. Тож кожен бажаючий міг дізнатися правду про війну з перших вуст.

Правду про страх, біль та війну наважилися розказати ті, хто частіше мовчить. Не професійні актори говорили із глядачами начистоту, а бійці: без вигадок та заздалегідь прописаного тексту.

“Ми звикли розказувати це рідним, і ми бачили, що навіть вони не витримують цих емоцій”, - поділилася акторка вистави “Голоси” Олеся Антонова.

Режисер-постановник вистави Євген Степаненко сам воював за Україну. Тепер разом з іншими військовослужбовцями зі сцени розповідає фронтові історії.

“Працюю як режисер у жанрі документального театру. У ньому говоримо правду, не вигадуємо історії. Працюємо, так би мовити, із живою тканиною”, - розказав він.

За лаштунками з новоспеченими акторами – три психологині. Саме вони готують захисників до незвичної для них битви – на сцені.

На акторах були прості костюми. а на сцені – мінімум декорацій. Бійці переконані, усе це зайве. Головне –  слова, до яких дослухаються глядачі.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео