Всеукраїнська профспілка юристів

Кишкову інфекцію виявили у школі Кривого Рогу

Кишкову інфекцію виявили у школі Кривого Рогу
258831 ПЕРЕГЛЯДІВ

21 дитина захворіла на гостру кишкову інфекцію у Криворізькій спеціалізованій школі №118. У трьох з них лабораторні дослідження виявили норовірус.

Діти звернулися по медичну допомогу ще 25 і 26 вересня – лікувалися амбулаторно. Усі – з молодших класів і додатково відвідували групу подовженого дня, тому в їдальні харчувалися двічі на день.

“Епідрозслідування показало, що майже половина змивів бактеріально забруднені, а у двох працівників харчоблоку виявили золотистий стафілокок”, – повідомила начальниця відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Держпродспоживслужби в області Неля Полюхович.

Забрудненою виявилась і питна вода. Причому як до фільтрування, так і після нього.

На 10 робочих днів їдальню закрили й дали час ліквідувати виявлені порушення. В іншому випадку будуть через суд будуть вимагати припинення роботи всього навчального закладу. Додатково школу оштрафують на 41 тис. грн.

Норовірус названий так на честь міста, де був вперше виділений. Це одна з найпоширеніших причин шлунково-кишкових інфекцій вірусного походження. Норовірус здатний викликати масштабні епідемії. До нього сприйнятливі всі, незалежно від віку і статі. Він спокійно витримує навіть сильні перепади температур і не реагує на безліч дезінфікуючих засобів. Передається від людини до людини.

Нагадаємо, що раніше ми повідомляли про спалах гострої кишкової інфекції у школі №3 Підгородного.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео