Всеукраїнська профспілка юристів

Спортивний клуб “Прометей” здобув чергову перемогу в баскетбольній Суперлізі

Спортивний клуб “Прометей” здобув чергову перемогу в баскетбольній Суперлізі
61596 ПЕРЕГЛЯДІВ

30 листопада на виїзді з рахунком 73:92 баскетболісти СК “Прометей” здолали суперників з МБК “Миколаїв”. Таким чином, кам’янчани повернули собі першу сходинку в турнірній таблиці чемпіонату Суперліги.

До поєдинку із “Прометеєм” миколаївці підійшли у гарному настрої. Адже у минулому турі впевнено обіграли БК “Запоріжжя”, а новачок “корабелів” Квентін Петерсон у своїй дебютній грі в українському чемпіонаті одразу повторив рекорд сезону по результативності. Тому, за словами кам’янських баскетболістів, чи не головною задачею матчу був концентрований захист та впевнені дії на щитах.

Додаткових сил кам’янчанам додало повернення їхнього лідера початку сезону — Ренді Кулпеппера. Американець відновився після травми та відразу кинувся у бій, багато влучаючи та віддаючи передачі партнерам. На першу перерву “Прометей” пішов з перевагою у 10 очок. У другій чверті команда Муйжнієкса продовжила домінувати. “Прометеївцям” вдалося реалізувати швидкий напад та результативну гру у трисекундній зоні. 3 із 3-х кидків з периметру закинув Отверченко. Кам’янчани діяли впевнено, змушуючи баскетболістів з Миколаєва багато помилятися. На екваторі матчу табло зафіксувало перевагу гостей - “+15”.

"Гру програли у дрібницях, в деталях. У передачах, у кидку. Вони були на крок, на півтора попереду нас у кожному компоненті. Проти нас грала команда, яка не прощає помилок. І ми цих помилок зробили досить багато, щоб нас покарали за них", - зізнається головний тренер МБК “Миколаїв” Віталій Черній.

У 2-й половині гри наставник миколаївців намагався виправити ситуацію за допомогою тактичних змін у малюнку гри своєї команди. У деяких відрізках протистояння “корабелам” вдавалося наближатися до опонентів. Однак “Прометей” був готовий до несподіванок, розуміючи, за рахунок чого перемагає.

"Я вважаю, що по-перше це звичайно захист. Наші хлопці молодці, що з першої хвилини почали агресивно і добре захищатися. Це був ключ до успіху", - каже головний тренер СК “Прометей” Карліс Муйжнієкс.

У підсумку “Прометей” мав кращий відсоток реалізації, ефективніше рухав м’яч та припускався меншої кількості втрат, що і дозволило команді з Кам’янського довести матч до перемоги. Найефективнішим гравцем зустрічі виявився розігруючий “Прометея” Денис Лукашов. Захисник набрав 10 очок, зробив 7 результативних передач, 6 підбирань, 2 перехоплення, а також 3 блок-шоти.

 

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео