Всеукраїнська профспілка юристів

Медичне обладнання та захисні щити отримали лікарні Дніпра, в яких лікують хворих на коронавірус

Медичне обладнання та захисні щити отримали лікарні Дніпра, в яких лікують хворих на коронавірус
175993 ПЕРЕГЛЯДІВ

Рамки для дезінфекції, захисні щити та моніторинг для пацієнтів, що у тяжкому стані передали представники Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» разом з благодійниками спортивного клубу «Ведмідь»  трьом медичним закладам Дніпра. Благодійний вантаж доправили до лікарень №21, №16 та лікарні ім. Мечникова. Вони приймають хворих на коронавірус, тож допомога вкрай важлива, зазначають лікарі.

«Сьогодні Міжнародний Благодійний фонд «Солідарність»  разом зі спортивним клубом «Ведмідь» привезли нам рамки для  дезінфекції. Поставимо їх в реанімаційне відділення та до відділення пульмонології. Зараз там лікуються 27 пацієнтів, частина з них має підозру на коронавірус. Новий прилад автоматично оброблюватиме медиків, які відвідують зону, де може бути інфекція», — каже генеральний директор лікарні №16 Олег Халісєв.

Лікарня №16 отримує допомогу від Міжнародного благодійного фонду «Солідарність»  не вперше. Вже допомагали благодійники й обласній лікарні імені Мечникова. За словами головного лікаря медзакладу, саме таке обладнання допомогло врятувати життя мешканці Першотравенська. 

«Всі медики, які лікували хвору на COVID-19, що перебувала у тяжкому стані,  користувалися саме тим обладнанням, яке передав Міжнародний благодійний фонд «Солідарність». Тепер у нас будуть і монітори. Вони дозволяють постійно відстежувати життєво важливі функції тяжких пацієнтів, вчасно проводити всі процедури для порятунку людини», — розповів головний лікар обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

Допомогу отримали й в лікарні №21. Вона є опорною для лікування пацієнтів саме з COVID-19.

«Лікарні №21 ми допомагаємо вперше. У 16-ту та Мечникова нещодавно вже привозили медобладнання та засоби захисту. Також минулого тижня ми надали допомогу 11-й лікарні — туди ми відправили маски, рукавички та захисні окуляри», — додала віцепрезидентка Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Яна Іванілова.

Автор: МБФС

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео