Всеукраїнська профспілка юристів

Вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні

Вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні
28772 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 20 лютого 2020 року, керівництво обласної та місцевих прокуратур вшанувало пам’ять загиблих учасників Революції гідності  Героїв Небесної сотні, які поклали своє життя задля гідного європейського майбутнього для всіх українців.

Рівно 6 років тому протистояння між українським народом і керівництвом країни сягнуло свого піку. Тодішня влада за допомогою насильства і вогнепальної зброї розігнала мирну ходу. 

Упродовж кількох днів на колись мирному Майдані, у самому серці української столиці, загинуло близько ста осіб, кілька десятків зникли безвісти, понад тисячу дістали поранень, а сотню протестувальників було кинуто за грати та піддано тортурам. 

Присутні поклали квіти до пам’ятного знаку Героїв Небесної Сотні, вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та подякували тим, хто вжив.

 «Революція Гідності стала символом мужності українського народу та ознаменувала справжнє відродження нашої нації. Тоді, жінки та чоловіки різних професій об’єдналась заради одного прагнення – створення держави європейського зразка з демократичними цінностями. Вони боролись за нашу країну коли палав Майдан. Ці люди віддали найцінніше – своє життя. Я певен, що їхні жертви не будуть марними і ми разом із вами зробимо усе від нас можливе, щоб їх мрії та сподівання втілись у життя.  Слава Україні!», -зазначив прокурор Донецької області Євген Білоусов.

 

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео