Всеукраїнська профспілка юристів

Прокуратура вимагає скасування договору закупівлі охоронних послуг на суму понад 11 млн грн

Прокуратура вимагає скасування договору закупівлі охоронних послуг на суму понад 11 млн грн
36730 ПЕРЕГЛЯДІВ
Маріупольською місцевою прокуратурою №1 до Господарського суду Донецької області  подано позовну заяву в інтересах держави в особі Східного офісу Держаудитслужби про визнання недійсними рішення тендерного комітету та договору про закупівлю послуг з охорони об’єктів комунального підприємства. 
 
Під час моніторингу веб-порталу публічних закупівель «Prozorro» прокуратурою встановлено, що у грудні 2019 року КП «Компанія «Вода Донбасу» уклало договір з товариством з обмеженою відповідальністю про закупівлю послуг з охорони об’єктів на суму понад 11 млн грн з порушенням процедури закупівлі, а саме без проведення публічних торгів, як того вимагає чинне законодавство. Комунальне підприємство обґрунтувало необхідність застосування вказаної процедури неможливістю дотримання строків проведення тендеру у зв’язку з нагальною потребою через ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій.
 
Проте, відповідно до інформації Головного управління ДСНС у Донецькій області, надзвичайних ситуацій, які пов’язані із діяльністю комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу», у період проведення тендеру не зареєстровано.
 
На даний час за позовом прокуратури судом відкрито провадження,  справу призначено до розгляду.
Теги: законісправедливість

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео