Всеукраїнська профспілка юристів

Начальник автопатруля НГУ у Одесі відмовився від хабара у розмірі 900 у. о.

Начальник автопатруля НГУ  у Одесі відмовився від хабара у розмірі 900 у. о.
36889 ПЕРЕГЛЯДІВ

Днями гвардійці 11-ої бригади Національної гвардії України затримали двох підозрюваних у скоєнні кримінальних правопорушень.

 У Київському районі Одеси піший наряд гвардійців помітив бійку між двома чоловіками в одному з дворів. Військовослужбовці швидко втрутились і розборонили чоловіків. Обидва порушники громадського порядку були в стані алкогольного сп’яніння. Під час бесіди з ними патрульні встановили, що один з учасників бійки звинувачував іншого в зґвалтуванні його сусідки. Обвинувачення підтвердила сама потерпіла.

 Нацгвардійці викликали на місце події поліцію. Цей виклик по базі 102  одразу надійшов на планшети найближчим автопатрулям Нацполіції та Нацгвардії. Вони прибули на місце виклику одночасно.

 Наряд поліції забрав жінку до відділку поліції для з’ясування обставин. Автопатруль Нацгвардії забрав обох винуватців бійки. По дорозі до районного відділку Нацполіції України, намагаючись уникнути покарання, один з затриманих запропонував начальнику автопатруля НГУ хабар у розмірі 900 у. о. за те, щоб нацгвардійці відпустили чоловіків.

 Військовослужбовці відмовились від неправомірної вигоди та доставили чоловіків до Київського ВП. У підсумку одного з чоловіків було затримано за підозрою в порушенні статті 152 ККУ «Зґвалтування», іншого – статті 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

 У Приморському районі Одеси інший військовий наряд помітив громадянина, який при появі правоохоронців підозріло змінив напрямок руху.

 «Така поведінка одразу викликає в нас підозру. Кожен гвардієць швидко помічає подібні моменти», – розповів начальник військового наряду старший солдат Євгеній Петров.

 Гвардійці наздогнали підозрюваного, та провели поверхневу перевірку. Під час неї було знайдено предмети, схожі на патрони. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу.

Автор: admin.monitoring

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео