Всеукраїнська профспілка юристів

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Державним секретарем США

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Державним секретарем США
38452 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Державним секретарем США Майком Помпео.

Співрозмовники обговорили загострення ситуації на Близькому Сході після атак на коаліційні сили в Іраку та нападу на американське посольство в Багдаді. Сторони погодилися, що будь-які подальші агресивні кроки можуть стати загрозою для стабільності в регіоні та глобальної безпеки. Президент України висловив занепокоєння можливим загостренням ситуації в Іраку та регіоні, якщо сили США та коаліції передчасно залишать країну.

Володимир Зеленський детально поінформував Майка Помпео про результати домовленостей, досягнутих під час Нормандської зустрічі, а також плани українського уряду щодо відновлення миру на сході України. Майк Помпео особливо відзначив звільнення полонених і привітав укладення важливого контракту на транзит газу в Європу.

Президент України подякував за незмінну підтримку з боку Сполучених Штатів у відновленні миру на сході України та поверненні Криму. Володимир Зеленський також висловив особливу вдячність Президенту США Дональду Трампу та Конгресу за рішення про надання фінансової та матеріальної допомоги сектору безпеки й оборони нашої держави.

Домовлено, що ці та інші питання будуть докладно обговорені під час зустрічі Володимира Зеленського та Державного секретаря США.

Крім того, сторони обмінялися привітаннями з нагоди Різдвяних свят.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео