Всеукраїнська профспілка юристів

На Донеччині 9 територіальних громад готові приєднатися до проєкту «Поліцейський офіцер громади»

32470 ПЕРЕГЛЯДІВ

Загальнодержавний проєкт працює у 7 регіонах країни, зокрема на Дніпропетровщині він успішно діє останні пів року. Вже невдовзі поліцейський офіцер громади функціонуватиме на території прифронтового регіону.

Превентивна робота поліції один з найважливіших напрямків діяльності Нацполіції України. Саме співробітники підрозділів блоку превенції першими приходять на допомогу людям.

Запроваджений проєкт «Поліцейський офіцер громади» направлений на співпрацю поліції та громади та націлений на більш дієвий результат роботи поліцейських на місцях. Серед загальних переваг – реагування на повідомлення громадян в найкоротший час та розкриття злочинів по «гарячих» слідах.

В рамках програми на Донеччині вже пройшов етап відбору анкет серед ОТГ, які візьмуть участь у проєкті. За його підсумками 9 територіальних громад готові приєднатися до децентралізації безпеки та можуть створити необхідні умови для поліцейської служби.

Поліцейський офіцер громади прийматиме громадян на поліцейських станціях, реагуватиме на виклики, проводитиме профілактичну роботу з правопорушниками, плануватиме свій робочий час у взаємодії з громадськими організаціями та залучатиме їх до співпраці.

Відібрані поліцейські пройдуть стажування та спеціальний курс навчання на базі Дніпропетровського та Львівського державних університетів внутрішніх справ. Крім того, в рамках реалізації проєкту планується закупівля службових автомобілів для поліцейських офіцерів громади, які нестимуть службу в ОТГ.

 

Відділ комунікації поліції

Донецькій області

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео