Всеукраїнська профспілка юристів

Міністерство розвитку громадян підтримує законопроект, який упорядковує надання житлово-комунальних послуг

Міністерство розвитку  громадян підтримує законопроект, який упорядковує надання житлово-комунальних послуг
15719 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство розвитку громад та територій України підтримує законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг» (№2458).

Даний законопроект передбачає перехід на нові договори про надання комунальних послуг  які значно спрощують процедуру укладення договорів шляхом запровадження публічних договорів.

За словами Міністра розвитку громад та територій Альони Бабак, важливо є те, що споживачі послуг будуть отримувати усі послуги  якісно та без збоїв, у тому числі й послуги з постачання та розподілу природного газу.

За новим договором ті хто не визначились з формою управління, а таких на сьогодні в Україні 43% матимуть можливість обслуговуватися за індивідуальним договором укладеним між кожним співвласником та оператором газорозподільних систем.

Такий договір матиме публічну форму та укладатиметеся за звичною формою типового договору, який затверджено НКРЕКП, а оператор газорозподільних систем у свою чергу встановлюватиме вартість технічного обслуговування між співвласниками згідно з кількості вже укладених договорів зі споживачами послуг таких будинків.

Крім того у Міністерстві наголошують на необхідності списання багатоквартирних будинків, у яких розташовані приватизовані квартири та нежитлові приміщення, з балансу відповідних міністерств та інших установ, для того щоб співвласники таких будинків нарешті отримали можливість управляти своїм майном. Такі зобов’язання будуть встановлені у цьому законопроекті.

 

 

 

Автор: pravda-online.com

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео