Всеукраїнська профспілка юристів

Петровський Олександр Володимирович: Підтримав художній медіа-проект «Говоримо українською», дана акція присвячена людям, які приїхали в Україну з різних куточків світу

Петровський Олександр Володимирович: Підтримав художній медіа-проект «Говоримо українською», дана акція присвячена людям, які приїхали в Україну з різних куточків світу
97792 ПЕРЕГЛЯДІВ

Олександр Володимирович Петровський вже не один рік підтримує проект під назвою «Говоримо українською». Даний медіа-проект, спрямований на поширення української мови для того, щоб якомога більше людей спілкувалося українською мовою яка є не тільки державною мовою, а й одною з найкрасивіших мов світу.

Любов до рідної мови та рідної землі прищеплюють нам з дитинства, але багато людей спілкуються іншою мовою саме тому був створений проект.

На заході прозвучали твори українською мовою у виконанні представників різних національних меншин Дніпра.

Подія відбулася в культурно-духовному центрі Дніпровської Єпархії Православної Церкви України «Український Двір».

Дана акція присвячена людям, які приїхали в Україну з різних куточків світу для вивчення української мови. Це є ознакою того, що люди з інших країн цікавляться культурою іншого народу.

У зйомках фільму брали участь відомі українські актори, які вразили присутніх неймовірно глибоким прочитанням віршів Тараса Григоровича Шевченка "Утоплена". У ролику знялися представники різних народів: грузинської, вірменської, польської, єврейської, азербайджанської, африканської, татарської та російської громад.

На презентації медіа-проекту декламували вірші та найбільший захват і оплески глядачів викликали вірші у виконанні директора Національного театру імені Шевченка, заслуженої артистки України Оксани Петровської. А виступ актора інклюзивного театру Ігоря Зяброва і незабутнє яскраве виконання ангольця Альберто Сільви назавжди залишаться в пам'яті всіх присутніх.

Варто зазначити, що подібні заходи об'єднують абсолютно різних людей, які пов'язані чимось загальним, а саме любов'ю до своєї культури, історії та мови.

Теги: Петровский Александр Владимирович,Петровський Олександр Володимирович ,Олександр Петровський,благодійний фонд «Солідарність»,Томос

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео