Всеукраїнська профспілка юристів

В Україні стартує монетизація пільг на оплату комунальних платежів

В Україні стартує монетизація пільг на оплату комунальних платежів
200946 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 1 жовтня в Україні розпочалась монетизація пільг, тобто заміна натуральних пільг грошовими компенсаціями.

Споживач має знати, що починаючи з платежів за жовтень, в квитанціях вже не буде вказана сума компенсації.

Усі необхідні дані, які стосуються нарахування пільг, будуть надаватися управлінням соціального захисту населення. Тобто киянам більше не потрібно звертатися особисто до компанії для підтвердження права на отримання соціальної допомоги.

Нарахування пільг буде здійснюватися двома способами:

1.      Готівкою на рахунок в «Ощадбанку» (для цього необхідно написати заяву до управління соціального захисту населення).

2.      На банківський рахунок

Управління соціального захисту населення щомісяця формуватиме реєстр начислення пільг та відправлятиме їх для перевірки в Міністерство соціальної політики України.

Міністерство соціальної політики передаватиме дані до «Ощадбанку» на перерахування коштів клієнтам. У квитанціях сума за використану електроенергію буде автоматично зменшена відповідно до розміру пільги. 

 

Щодо оформлення субсидій, споживачі електроенергії мають право отримати субсидію за умови, якщо своєчасного сплачування рахунків. Заборгованість на суму від 340 грн. (20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) є причиною для відмови органами соціального захисту в пред’явленні субсидії. 

 

Автор: pravda-online.com

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео