Всеукраїнська профспілка юристів

Двох братів засуджено за зухвалий розбійний напад і крадіжки чужого майна

Двох братів засуджено за зухвалий розбійний напад і крадіжки чужого майна
86437 ПЕРЕГЛЯДІВ
Краматорським міським судом до 7 та 7 з половиною років позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено двох рідних братів, визнаних винними у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 187 (розбій, поєднаний з насильством, небезпечним для життя та здоров'я особи, яка зазнала нападу, поєднаний з проникненням у житло, вчинений за попередньою змовою групою осіб) та ч. 3 ст. 185 (крадіжка) КК України. 
 
Публічним обвинуваченням, яке підтримувала у суді Краматорська місцева прокуратура, сукупністю вичерпних доказів доведено, що 15 лютого 2017 року, о 15:20, двоє братів віком 26 та 32 роки, молодший з яких вже мав судимість за грабіж, перебуваючи у під’їзді багатоквартирного будинку, побачили молоду жінку, яка відчиняла вхідні двері до своєї квартири. 
 
Спокусившись можливістю «легкої наживи», чоловіки домовились напасти на неї та заздалегідь розподілили між собою ролі. Поки старший забезпечував «прикриття», молодший, впевнившись у відсутності поблизу сторонніх осіб, підбіг до жінки, з силою заштовхнув її у приміщення квартири, де, погрожуючи фізичною розправою, наказав віддати йому грошові кошти та цінні речі, а почувши відмову, не менше п’яти разів вдарив її кулаком по голові, від чого вона втратила свідомість. 
 
Скориставшись безпорадним станом потерпілої, брати схопили належні їй мобільний телефон і планшет та покинули місце злочину, спричинивши власниці матеріальну шкоду на суму 1 337 грн.
 
Згодом лікарі діагностували у 24-річної жертви розбійного нападу тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості, а саме закриту черепно-мозкову травму з забоєм головного мозку, закриті переломи кісток носа та правої очниці, крововиливи очей, численні садна, синці та забиття. 
 
Крім того, з березня по травень 2018 року старший з братів шляхом вибивання вхідних дверей проник до трьох приватних домоволодінь, звідки виніс електродвигун, газову колонку та алюмінієві карнизи на загальну суму 2 700 грн, чим додав собі відповідальності ще й за скоєння крадіжки. 
Теги: законісправедливість

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео