Всеукраїнська профспілка юристів

У Полтаві після реконструкції відкрили два відділення

У Полтаві після реконструкції відкрили два відділення
257374 ПЕРЕГЛЯДІВ

У КП «Полтавська обласна клінічна лікарня імені М.В.Скліфосовського Полтавської обласної ради» після капітального ремонту відкрили відділення хірургії та торакальної хірургії.

Вони розташовані на 5-му поверсі хірургічного корпусу. Розраховані на 40-ліжкомісць – хірургічне та 20 – торакальне.

«У планах – зробити весь корпус та модернізувати всю лікарню. Нині ремонт триває на першому поверсі. Там буде сучасне приймальне відділення. Час вимагає, щоб медичні заклади осучаснювалися. Потрібно, щоб ліжко працювало щогодини. Попри зменшення кількості ліжкомісць зростає інтенсивність лікування. І, дійсно, кількість пролікованих пацієнтів зросла вдвічі. На прикладі цих відділень бачимо, що пацієнти отримуватимуть сучасні послуги», – наголосив т.в.о. голови облдержадміністрації Олег Пругло.

Відділення оснащені всім необхідним для лікування та проведення планових операцій. Є багатофункціональні ліжка, спеціальні відсмоктувачі, апарати УЗД,  бронхоскоп  із відеозаписом та стерилізаційне обладнання.

«Тут створили всі умови як для пацієнтів, так і для медичного персоналу. Зокрема, врахували потреби пацієнтів маломобільних груп. У відділенні немає порогів, тож люди з інвалідністю можуть легко пересуватися на візках.  Також враховували доступ пацієнтів до інформації. Всі ліжка оснащені кнопками виклику лікаря чи медичної сестри. Є й подача кисню», – сказав директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак.    

Хірургічний корпус був збудований в 70-х роках минулого століття. Востаннє  ремонт тут проводили 30 років тому. Всього на проведення ремонту приміщення використано 36,5 млн грн.

«У жовтні минулого року розпочалася реконструкція відділень. Знімали стару підлогу, стелю. Виконано роботи з ремонту та перепланування приміщень, замінили електричні мережі, каналізаційні та мережі водопостачання. Також змонтували припливно-витяжну вентиляційну систему, замінили вікна та балкони. Реконструкцію провели з урахуванням санітарних вимог до приміщень І та ІІ категорій. Роботи виконала фірма «Марк Строй»», – сказав директор Департаменту будівництва, містубудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА Тимофій Голбан.

Відділення працюють цілодобово. У хірургічному – 19 медпрацівників, а в торакальному – 11.

Теги: #медицина #хірургія #новеобладнання

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео