Всеукраїнська профспілка юристів

Обвинуваченому у зґвалтуванні 10-річної дитини загрожує до 15 років за гратами

Обвинуваченому у зґвалтуванні 10-річної дитини загрожує до 15 років за гратами
86172 ПЕРЕГЛЯДІВ
Під процесуальним керівництвом Маріупольської місцевої прокуратури №1 завершилось досудове розслідування за фактом зґвалтування у м. Маріуполі 10-річної дівчинки. Обвинувачуваний у справі – 27-річний місцевий мешканець, раніше судимий за скоєння розбійного нападу, умисного спричинення тяжких тілесних ушкоджень та хуліганства.
 
Нагадаємо, 23 червня, приблизно о 14:25, чоловік зустрів у Центральному районі м. Маріуполя 10-річну дівчинку, яка прямувала на заняття до комп’ютерної академії. Погрожуючи дитині фізичною розправою, зловмисник завів її за сарай, розташований на території колишнього дитячого садка, де, погрожуючи ножем, вчинив щодо неї протиправні дії сексуального характеру. І тільки завдяки уважності та небайдужості хлопчика, який грав поблизу від місця злочину, про дії нападника стало відомо поліцейським.
 
На теперішній час обвинувальний акт у кримінальному провадженні прокуратурою погоджено та скеровано до суду для розгляду по суті.
 
За скоєння злочину, передбаченого ч. 4 ст. 152 (зґвалтування, вчинене щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди) КК України, обвинуваченому загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео