Всеукраїнська профспілка юристів

Як захистити свої права дізналися школярі Миколаївщини

Як захистити свої права дізналися школярі Миколаївщини
30128 ПЕРЕГЛЯДІВ

Життя, честь та гідність людини є найбільшою цінністю, тож будь-яке зазіхання на ці цінності є не припустимі. На цьому наголосив спеціаліст Миколаївської юстиції Олексій Фроляк під час візиту до школярів Березанщини.
Протягом заходів фахівець розповів, як захистити свої права, зокрема в ситуації булінгу! Практично кожна людина, брала участь в процесі булінгу в одній із трьох ролей - жертви, агресора чи спостерігача. І хоча в більшості випадків дитина просто переростає це, іноді наслідки булінгу можуть призводити до серйозних психологічних травм, слугувати фактором, що призвів до самогубства. Тож, якщо дитина стала жертвою чи свідком булінгу необхідно звернутися по допомогу до дорослих. Це можуть бути батьки, вчителі, шкільний психолог або ж правоохоронні органи. Крім цього, звернутися за консультацією можна за номером 0 800 213 103. Це єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги.
Зауважимо, що законодавством передбачена відповідальність за приховування випадків булінгу педагогами. А саме штраф від 850 до 1700 гривень або виправні роботи на термін до 1 місяця з відрахуванням до 20% заробітку.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео