Всеукраїнська профспілка юристів

У столиці стартував челендж «Сильні проти булінгу!»

У столиці стартував челендж «Сильні проти булінгу!»
86843 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

 

25 вересня 2019 року у «Введенській» гімназії №107 столична юстиція презентувала масштабну акцію «Сильні проти булінгу!».

Акція стартувала під гаслом «Краще займатись спортом, а не булити!». В заході взяли участь українські спортсмени та школярі «Введенської» гімназії, щоб привернути увагу до проблеми цькування у дитячому колективі. Акцію також підтримав народний депутат України, дворазовий чемпіон світу з греко-римської боротьби Жан Беленюк.

  Очільник столичної юстиції Станіслав Куценко започаткував всеукраїнський челендж «Сильні проти булінгу!»: активні спортсмени та кожен, хто підтримує антибулінгову кампанію, можуть виставляти фото у соцмережах під хештегом  #сильніпротибулінгу та об’єднуватись у велику спільноту.

В ході заходу юні українські чемпіони з греко-римської боротьби продемонстрували школярам показові виступи та свої вміння.

Уже кілька років Міністерство юстиції провадить активну інформаційну кампанію щодо протидії булінгу. Школярі та студенти дізнаються про відповідальність за вчинення булінгу та про те, як уникнути цькування.

«Головне територіальне управління юстиції у місті Києві вже не перший рік проводить активну правопросвітницьку роботу серед батьків, школярів, учителів, студентів. Щодня співробітники юстиції організовують лекції, семінари, тренінги, ігри та інші активності в навчальних закладах, щоб інформувати молодь про їхні права. Зокрема, цього року ми вже провели близько 4 тисяч правопросвітницьких заходів, левова частина яких стосується протидії булінгу. Це комплексна робота, школярам потрібно не тільки знати, як себе захистити, але й мати сильного тілом та духом наставника, на якого варто рівнятись. На мою думку, насамперед це мають бути батьки»», – розповів Станіслав Куценко.

Сьогодні до кампанії щодо протидії булінгу долучились і олімпійські чемпіони, які власним прикладом показують, що силу та енергію потрібно спрямовувати в правильне русло, в те, яке принесе користь людям та країні. Спорт дисциплінує, загартовує характер, тренує силу волі, жагу до чесної перемоги та здорової конкуренції.

Під час заходу олімпійський чемпіон Жан Беленюк розповів школярам власну історію життя, про труднощі, які доводилось долати, проте виснажливі тренування змусили зосередитись на головному – людяності, взаємопідтримці та розумінні до оточуючих.

«Булінг – нове слово, але ця проблема існує вже давно. Я у своєму житті теж зіштовхувався з цим, доводилось з’ясовувати стосунки з однокласниками та  іншими школярами. Зміг вирішити цю проблему саме завдяки спорту, бо він загартовує характер, а завдяки тренеру виховується гідна поведінка. Спортсмени знають, що слабших треба захищати, а не самостверджуватись за їхній рахунок. Ми повинні робити все можливе для того, щоб мінімізувати проблему булінгу в нашій державі. І саме спорт нам в цьому допоможе», – розповів український чемпіон.

Співробітниця столичної юстиції Катерина Поляновська провела цікавий пізнавальний урок молоді про те, як розпізнати булінг та уникнути цькування, а найголовніше – нагадала школярам, що вони не самі у цій боротьбі, та розповіла, куди звертатись за допомогою у разі факту булінгу у школі.

Відтак, якщо Вам необхідна правова допомога (юридична консультація, складання заяви, інших документів), зверніться до Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно в межах України).

ВАЖЛИВО! Діти мають право безоплатно отримати послуги адвоката (складання заяв, представництво в суді).

Нагадаємо, що нещодавно чемпіонат світу пройшов у Нур-Султані, Казахстан. Жан Беленюк у фіналі виступив проти угорця Віктора Льорінца. Поєдинок завершився з рахунком 2 : 1 на користь українця. Столична юстиція вітає чемпіона та бажає нових здобутків на гордість України. 

Якщо дитині необхідна психологічна допомога, зверніться на Національну дитячу «гарячу лінію» для дітей та батьків з питань захисту прав дітей за номером 116-111.

Захищайте свої права разом із Мін’юстом!

 

 

Теги: сильні проти булінгу, спорт, греко-римська боротьба, Київ, стоп булінг,булінг

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео