Всеукраїнська профспілка юристів

У Раді хочуть скасувати пеню за несвоєчасну оплату комуналки

У Раді хочуть скасувати пеню за несвоєчасну оплату комуналки
114522 ПЕРЕГЛЯДІВ

Народні депутати пропонують ввести певні  зміни до Закону України «Про житлово-комунальні послуг», а саме скасувати нарахування штрафу для індивідуальних та колективних користувачів.

Цей законопроект було опубліковано на сайті Верховної Ради № 2087.

«Сумарна заборгованість за спожиті населенням житлово-комунальні послуги та енергоресурси лише протягом 2015-2018 рр. зросла у 3,6 рази – з 12,4 до 55,6 млрд грн., а на початок червня 2019 року сягнула позначки 57,2 млрд гривень. Такий жахливий стан розрахунків за спожиту енергію та послуги ЖКГ, що стосується соціально незахищеної категорії населення України тут можливе погіршення у зв’язку низки негативних факторів, що сформувалися протягом останнього періоду», – йшлося в пояснювальній записці.

Саме на цій підставі цим законопроектом  пропонується не допустити подальшого збільшення боргів за житлово-комунальні послуги  тому що не всі мають  можливість їх сплатити, а це більша частина  населення України.

Що пропонують:

·         скасувати передбачені законодавством положення про нарахування та сплату штрафу у разі несвоєчасної оплати житлово-комунальних послуг;

·         запровадити мораторій на примусове виселення з житла, примусове конфіскування  житла, припинення надання житлово-комунальних послуг;

·         позбавляти пільг, в тому числі це стосується оплати житлово-комунальних послуг, користування житлом та отримання послуг в залежності від того який сукупний дохід має сім’я пільгової особи.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео