Всеукраїнська профспілка юристів

Зухвале зловживання довірою громадян обернулось 4 з половиною роками ув’язнення

Зухвале зловживання довірою громадян обернулось 4 з половиною роками ув’язнення
29847 ПЕРЕГЛЯДІВ
Чотири з половиною роки за гратами визначено покаранням для 19-річного мешканця Краматорська, якого суд визнав винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 186 (грабіж), ч. 2 ст. 190 (шахрайство) та ч. 1 ст. 296 (хуліганство) КК України. 
 
 
Публічним обвинуваченням, яке підтримувала Краматорська місцева прокуратура, доведено, що у період з січня по жовтень 2018 року парубок, який вже мав кримінальний досвід, заробляв собі на життя шахрайськими діями, а саме – просив у знайомих хлопців і дівчат мобільні телефони, начебто «терміново подзвонити», та зникав із вказаним майном.
 
 
Крім того, одного з приятелів він умовив дати йому роздивитись золоту сережку, що була у того в усі, а коли отримав її, то поклав у карман своїх брюк і запевнив власника, що щойно її загубив. Іншого товариша умовив дати йому золоту каблучку, щоб здати її у ломбард, а потім викупити за власні кошти, проте, взявши прикрасу до рук, зник з поля зору.
 
 
Аналогічним чином, зловживаючи довірою громадян, юнак заволодів ще й кількома чужими велосипедами. Затримати ж його вдалось у час, коли він, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння в одному з магазинів,  грубо порушуючи громадський порядок, умисно, з особливою зухвалістю, схопив з вітрини та розбив об підлогу кілька пляшок з коньяком та лікером, спричинивши власнику матеріальну шкоду на суму близько 900 грн. 
 
 
Загалом доведено причетність юнака до 12 епізодів злочинів, відбувати покарання за які йому призначено у кримінально-виконавчій установі закритого типу.
 
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 
Теги: #законісправедливість

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео