Всеукраїнська профспілка юристів

Дитину цькують в школі? В Миколаївській юстиції розповідають куди звертатися по допомогу

Дитину цькують в школі? В Миколаївській юстиції розповідають куди звертатися по допомогу
199078 ПЕРЕГЛЯДІВ

Існує міф, що сучасні діти добре знають свої права і добре знають як їх відстояти та до кого звернутися по допомогу. Насправді це не зовсім відповідає дійсності, часто знання дітей про свої права є фрагментарними та не мають системного характеру.

Дуже важливо, щоб дитина чітко знала, куди саме можна звернутися по допомогу, зокрема і у випадку булінгу. Це може бути вчителі, керівництво школи, психолог, старші учні, батьки. У разі бездіяльності керівництва закладу освіти необхідно звернутися із заявою в поліцію!

Крім цього, мало хто з дітей знає про існування гарячих ліній, куди можна безкоштовно та конфіденційно звернутись по допомогу. Тому звертаємо увагу на те, що якщо вам необхідна правова допомога (юридична консультація, складання заяви, інших документів), ви можете звернутися до Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103.

ВАЖЛИВО: діти мають право безоплатно отримати послуги адвоката (складання заяв, представництво в суді).

За психологічною допомогою, можна звернутися на Національну дитячу «гарячу лінію» для дітей та батьків з питань захисту прав дітей за номером 116-111 .

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео