Всеукраїнська профспілка юристів

"Заступнику міністра освіти і науки «днр», який просуває політику держави-агресора на окупованій частині Донеччини, повідомлено про підозру

"Заступнику міністра освіти і науки «днр», який просуває політику держави-агресора на окупованій частині Донеччини, повідомлено про підозру
209273 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину рф повідомлено про підозру в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

У березні 2023 року мешканець м. москви, який раніше обіймав посади, пов’язані з просуванням російської мови за кордоном та патріотичним вихованням молоді, увійшов до складу окупаційної влади захопленої частини Донеччини.
 
 
Керуючись ідеологічними мотивами щодо розбудови псевдореспубліки як «суб’єкту» федерації, чоловік прийняв від її так званого уряду пропозицію стати «заступником міністра освіти і науки днр». Перебуваючи на фейковій посаді, він реалізує політику держави-агресора із нав’язування населенню антиукраїнських цінностей.
 
Під час проведення «директорських годин» підозрюваний обговорює питання впровадження у діяльність підвідомчих організацій освітніх платформ рф. Псевдопосадовець контролює заходи, спрямовані на реалізацію проєктів імпортозаміщення у сфері інформаційних технологій, котрі нібито сприятимуть соціально-економічному розвитку  квазіреспубліки.
 
Крім того, він висвітлює діяльність міністерства в підконтрольних медіа та проводить прийоми громадян у закладах освіти, незаконно підпорядкованих окупантам.
 
Наразі росіянина оголошено у розшук. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за санкцією статті – 15 років за ґратами з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео