Всеукраїнська профспілка юристів

СБУ повідомила про підозру «заступнику міністра освіти та науки днр», який організовує освітній процес через російські платформи

СБУ повідомила про підозру «заступнику міністра освіти та науки днр», який організовує освітній процес через російські платформи
381078 ПЕРЕГЛЯДІВ

СБУ задокументувала злочинну діяльність ще одного топ-чиновника окупаційної адміністрації країни-агресора. Громадянин росії активно здійснює синхронізацію освітнього процесу окупованих територій Донеччини з програмами та законодавством загарбників. 

Зловмисником є «заступник міністра освіти та науки» терористичної «днр».

У березні минулого року розпорядженням пушиліна його призначили на посаду створеного окупантами відомства.

На цій посаді уродженець Ульяновська виконує вказівки кремля щодо переформатування освіти за російськими стандартами. Зокрема, він змушує вчителів і учнів користуватися російськими освітніми платформами, зокрема й путінської, для начебто покращення організації освітнього процесу.    

Також зловмисник веде активну пропагандистку діяльність.  У школах на окупованих територіях він системно розповідає учням про російських діячів та закликає брати з них приклад, виправдовує злочини російських окупаційних військ.

На підставі зібраної доказової бази слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування здійснюють співробітники СБУ Донецької та Луганської областей за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Теги: Російська агресія , колаборанти

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео