Всеукраїнська профспілка юристів

Нардепи вимагають звільнити голову Державної прикордонної служби. Заява фракції Народовладдя

Нардепи вимагають звільнити голову Державної прикордонної служби. Заява фракції Народовладдя
404565 ПЕРЕГЛЯДІВ

Депутати політичної партії "Народовладдя" вимагають звільнити голову Державної прикордонної служби Сергія Дейнеку.

Про це написав народний депутат Юрій Левченко у соцмережі Х.

Також вони вимагають притягнути до кримінальної відповідальності всіх хто допоміг втекти за кордон одіозному нардепу Артему Дмитруку. За джерелами Української правди Артем Дмитрук у суботу 24 серпня незаконно покинув територію України. Того ж дня він  залишив територію Молдови і через аеропорт "Кишинів" полетів в Італію (рейс о 17:40 "Кишинів - Рим").

Виключення зі «слуг», «непроросійський Шарій» та вакцинація ㅡ головне з  інтерв'ю

Артем Дмитрук, фото: hromadske

"Нардеп Артем Дмитрук спокійно втік за кордон. І це при тому, що він вже давно мав би сидіти не в депутатському кріслі, а на тюремних нарах. А допомогли йому втекти явно дуже впливові люди - з вищих ешелонів влади. І ми знаємо чому...", — написав голова фракції "Народовладдя" Юрій Левченко.

За його словами, 5 років тому до Верховної Ради пролізло дуже багато маловідомих осіб, яких не можна було підпускати до сесійної зали Парламенту. 

"Одним із них був "качок" і торговець спортивними харчовими добавками - Артем Дмитрук, який виграв мажоритарку в Одесі. І майже одразу він став одним із найбільш скандальних нардепів. Дмитрук всі 5 років депутатства публічно виголошував антиукраїнські гасла й загалом пропагував імперіалістичну ідеологію так званого "русского міра". Він постійно грав на руку ворогу, особливо в контексті чутливих культурних питань. Він робив все, щоб розʼєднати український народ", — пише Юрій Левченко.

No photo description available.

Юрій Левченко, фото: Facebook

За його словами, Артем Дмитрук одразу проявив себе як корупціонер, який використовував депутатський мандат задля власного збагачення. Його підозрювали у "кришуванні" незаконних забудов, при цьому у нього "дивним чином" почали з'являтися розкішні машини та інші сумнівні статки, які він не міг би придбати на депутатську зарплату. 

У  2021 році, після низки скандалів, Дмитрука таки виключили з фракції "Слуга народу". І він увійшов до так званої "групи Разумкова". Але пробув з ними недовго. Навесні 2022 року одіозний нардеп з ОПЗЖ і топ-корупціонер Вадим Столар сформував свій "політично-бізнесовий проєкт" — депутатську групу "Відновлення України". І Дмитрук увійшов туди, разом з колишніми нардепами ОПЗЖ та кількома колишніми "слугами".

Як зазначає Юрій Левченко, після повномасштабного вторгнення росії Дмитрук активно продовжував використовувати свій депутатський мандат для роботи на шкоду Україні. Він постійно подавав клопотання про взяття на поруки колаборантів та активно і систематично поширював тези російської пропаганди. Також він разом з іншим нардепом від "слуг" Олександром Куницьким проводив незаконні "депутатські перевірки" у підприємців, тобто по суті займався рекетом.  Під час однієї з цих рекетирських "перевірок" восени минулого року Дмитрук і Куницький жорстоко побили військового у Києві. А під час звичного для себе "депутатського рейду" в Одесі Дмитрук побив правоохоронця та відібрав у нього зброю.

Власне через це й Дмитрук і отримав підозру від  Офісу генерального прокурора. Щоправда, вже після того, як нардеп втік за кордон. Чому він так пізно отримав підозру? Як пояснює Юрій Левченко, Дмитрук до групи раніше згаданого Вадима Столара. Це така собі вірна опора "слуг" в усіх важливих для них голосуваннях. Без голосів групи Столара не обходиться жодне голосування за якийсь особливо корупційний чи антисоціальний законопроєкт. Тобто, якщо законопроєкт важливий для влади — Столар може забезпечити переважну або навіть стовідсоткову присутність своїх нардепів. Тоді навіть він сам приходить і голосує.

Голова фракції "Народовладдя" резюмував, що через все вище зазначене потрібно  звільнити голову Державної прикордонної служби та забезпечити кримінальне покарання всіх причетних до втечі Артема Дмитрука за кордон. "При цьому звертаємо увагу, що винна й СБУ, яка роками ігнорувала, навіть під час повномасштабної війни, відверто проросійську діяльність Дмитрука. Винен в цій втечі також і Генеральний прокурор Костін, який гальмував справи проти Дмитрука", — написав Юрій Левченко.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео