Всеукраїнська профспілка юристів

Гауляйтера, який розселяє окупантів в Маріупольському районі, засуджено до 10 років ув’язнення

Гауляйтера, який розселяє окупантів в Маріупольському районі, засуджено до 10 років ув’язнення
318041 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення прокурорів Маріупольської окружної прокуратури судом ухвалено вирок громадянину за колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Його заочно засуджено до 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов’язаних із наданням публічних послуг, виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 15 років і конфіскацією майна.
 
 
Прокурори довели, що у 2022 році, після захоплення російськими загарбниками Маріупольського району, житель с. Зелений Яр Нікольської ТГ пішов на співпрацю з окупантами. Чоловік, який раніше виконував дрібні ремонтні роботи, обійняв псевдопосаду голови «Зеленоярської сільської адміністрації днр».
 
Отримавши від кремлівських маріонеток стрімке «підвищення», гауляйтер керує діяльністю фейкової установи за законами рф. Він підписує нікчемні документи й розпоряджається коштами громади. Крім того, розселяє російських військовослужбовців по домівках односельчан, котрі виїхали на підконтрольну Україні територію.
 
Оскільки чоловік переховується від слідства, стосовно нього здійснювалось спеціальне досудове розслідування.

© 2007 Всеукраїнська профспілка юристів

Мої відео